Keluarga

“Nah mak, duit upah bulan ni” Lelaki ni Sanggup Gajikan Mak Sndiri Ngasuh Cucu dgn Upah Tak Seberapa

Ibu bapa yang tinggal bersama perlu diutamakan keselesaan mereka dengan menyediakan keperluan sepatutnya. Ini termasuklah menyediakan tempat tidur kondusif dan aktiviti harian yang diisi dengan perkara bermanfaat. Perbuatan mencela, menghamburkan kata kesat atau memperlekehkan ibu bapa atau mentua perlu dielakkan. Masa inilah kita pastikan ibu atau bapa kita dapat rehat secukupnya, selepas penat menjaga dan…

Keluarga

Vide0 : “Ank perempuan gitu Ia. Tu belum bab make up Iagi” Gelagat Cik Yam Menarik Perhatian Netzen

Fizo Omar , 34, atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar nama yang tidak asing lagi dalam dunia lakonan. Fizo yang kini banyak ruangkan masa buat anak sulungnya Maryam atau lebih popular dipanggil Cik Yam. “Ank perempuan gitu Ia. Tu belum bab make up Iagi” Gelagat Anak Fizo Omar Cik Yam Menarik Perhatian Netizen pic.twitter.com/sA5idEDEaC…

Keluarga

Mak Trkejvt Hntaran Kakak lpar 18k, Slps Kawin, Terduduk Suami Bila Dapat Tahu lstriny

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Aku nak luah something, mungkin boleh dijadikan pengajaran kepada pembaca. Pertama-tamanya, aku berumur 27 tahun, anak kedua dan anak perempuan tunggal dalam enam adik-beradik. Rasa-rasa pembaca boleh teka tak apa perasaan aku membesar dalam keluarga yang layan anak lelaki macam raja? Ya, dengan lima orang adik-beradik lelaki, tak salah kalau aku…

Keluarga

D0akan Dr Fatihah Dan BAYl Dalam Kndungan SeIamat, Kini KritikaI & Telah Ditidurkan

Sungai Buluh : Seluruh rakyat Malaysia diminta bersama-sama berdoa agar seorang d0ktor yang sedang dik0makan akibat dijngkiti C0V1D-19 kembali smbuh dan sihat. D0ktor wanita itu, Fatihah Shahrudin sedang mengndung 29 minggu, Dalam satu hantaran di Public Health Malaysia, seorang saudaranya bernama Maisarah Shaharudin meminta orang ramai sama-sama mendoakan Dr Fatihah dan kndungannya. Manakala menerusi hantaran…

Keluarga

Gara2 Percaya Sgt Saranan Mereka yg Bukan Pakar, Furqan Mnangis Tak Bersuara Menahan Saklt

GARA-GARA percaya dan mengikut saja saranan dari mereka yang bukan pakar dalam perubatan, bayi ini yang menjadi. ᴍᴀɴɢꜱᴀ kejahilan ibu bapanya. Namun mujur ibu bapanya cepat tersedar dan membawa bayi mereka ke hospital untuk mendapatkan ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ segera. Bagi si ibu, meskipun anaknya semakin pulih, namun penyesalan di hati masih berbekas dan tidak teringin perkara yang sama…

Keluarga

Lps kawin b0s bg sebulan cuti,geram tgk bini tak bangun lagi time nak prgi keja,last skali aku nekad

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Assalamualaikum semua. Aku lelaki. Umur tak lebih 30. Dalam hidup mesti ada part yang akan menentukan or membawa korang kepada sesuatu keputusan yang amat sukar. Sampai satu masa memang korang kena decide something yang memberi impak yang sangat besar…

Keluarga

Nak kerja tak boleh kerana istri dip3njara, Bagi anak minum susu pekat, gendong kehulu kehilir cari sesuap nasi

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah nak digambarkan mengenai n4sib segelintir masyarakat kita yang terp4ksa mengharapkan ihsan orang lain untuk meneruskan kehldupan. Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita di Fesbuk dengan nama akaun, Acik Acik, menceritakan mengenai seorang bapa muda membawa anak kecil sedang buntu memikirkan bagaimana mahu mendapatkan b4ntuan. Gendong anak…