Hiburan

“Diberi gaji 4 angka sebulan” rupanya PA baru DSV ni bukan sebarangan Iatar belakang tu

Sejak pagi tadi, usahawan kosmetik, Dato’ Seri Vida sibuk memaklumkan yang dia akan beritahu sesuatu. Iaitu, dia akan memperkenalkan pembantu peribadi (PA) barunya. PA baru itu dikatakan akan dibayar RM10,000 sebulan bagi menggantikan PA yang lama. Teka-teki tersebut akhirnya terjawab apabila usahawan kontroversi itu mendedahkan identiti pemuda yang dikenali sebagai Qushayry atau Abang Qu itu.…

Hiburan

“Keluarga di Kelantan pun tiada gambar BilaI” Ibu NeeIofa akhirnya mula buka mulut

Ibu kepada selebriti popular Neelofa, Datin Noor Kartini Noor Mohamed menyerahkan keputusan kepada Neelofa untuk berkongsi gambar cucunya, Muhammad Bilal kepada umum. Kartini berkata, sehingga kini dia tidak pernah bertanya kepada anaknya kerana ingin menghormati privasi dan pilihan Neelofa. “Saya tak pernah sebab keluarga terdekat di Kelantan pun tiada gambar Bilal. Mereka minta pun kami…

Hiburan

“Baru sedar ada bakat berIakon” Zul Ariffin macho sangat, lqbal jadi gugup nak habiskan skrip

SEMINGGU berada di set penggambaran, usahawan kontroversi Ahmad Iqbal Zulkefli memberitahu semakin selesa dengan bidang yang baharu diceburinya itu. Iqbal, 28, berkata, dia seronok beraksi di hadapan kamera dan baharu tersedar mempunyai bakat terpendam dalam bidang tersebut. “Selepas beberapa hari di set penggambaran, saya sedar sebenarnya punya bakat untuk berlakon. “Hari pertama shooting saya hampir putus…

Hiburan

“Perlukan k0s RM30k untuk ke AS” Ashira Aziz harap pada yang sudi untuk membantu

Penyanyi Ashira Aziz tidak menyangka terpilih mewakili Malaysia ke pertandingan bertaraf dunia, World Champions Of Performing Arts (WCOPA) yang diadakan di Amerika Syarikat (AS) pada Julai nanti. Ashira atau nama lengkapnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 37, ketika dihubungi Kosmo! Online gembira apabila berjaya melepasi uji bakat, sekali gus terpilih mewakili negara dalam kategori…

Semasa

“Rampas, baling daIam api!” Tindakan guru bak4r handphone peIajar dianggap keterIaluan

PENGGUNAAN telefon bimbit dalam kalangan murid sekolah ada kebaikan dan keburukannya yang tersendiri. Dari sudut positif, mereka boleh menggunakan peranti itu untuk tujuan pembelajaran dan komunikasi dengan ibu bapa, namun ada juga yang mengambil kesempatan sehingga berlaku penyebaran video porno dan sebagainya. Sejak Ahad, kecoh satu rakaman menerusi aplikasi TikTok, laman sosial Twitter dan Facebook yang…

Hiburan

“3 tahun simpan” Ally Iskandar akhirnya k0ngsi foto terbaru lstri dan ank

Umum mengetahui bahawa pengacara dan pers0naliti TV3, Ally Iskandar Mohd Mardzi telah bernikah buat kali yang kedua dengan wanita kel4hiran Temerloh, Marlina Ibrahim pada tahun 2019 yang lepas. Namun sejak bernikah, Ally tidak pernah berkogsi sebarang publisiti mahupun foto berkaitan hal rumahtangga nya di laman s0sial. Setelah hampir 3 tahun berlalu, Ally Iskandar akhirnya sudi…

Hiburan

“Dakwa wujud fakta tak betul” reaksi Ali Puteh selepas keputusan Mahkamh

BARU saja menarik nafas lega setelah menang kes s4man fitn4h, b4lu Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali terpaksa kembali ke mahkamah sedikit masa lagi. Ia susulan adik iparnya yang juga pelawak Ali Puteh bercadang untuk memfailkan rayuan berhubung keputusan Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur pada Jumaat yang berpihak kepadanya. Menurut Ali Puteh atau Syed Ali Mubarak…

Semasa

Vdeo: Nor Hidayah balu Abam menang kes sam4n fltnah, Ini jumlah yang Ali Puteh diperintah bayar

Ali Puteh diperintah bayar RM60,000 kepada Nor Hidayah. SETELAH hampir dua tahun turun naik mahkamah, akhirnya balu Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali menang dalam kes saman fitnah yang difailkan terhadap adik iparnya, Ali Puteh. Keputusan itu dibuat Hakim Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, Zulqarnain Hassan pada pagi Jumaat. Sehubungan itu Ali Puteh atau Syed…

Semasa

“Hina sangat ke status janda?” Tiga kali diserbv, lbu tunggal cekal hadapi jiran puaka

STIGMA masyarakat tentang janda tidak pernah berubah dan kebanyakan mereka yang ‘memegang’ status itu sering kali dihina atau dipandang rendah oleh masyarakat. Seperti yang dialami Mira, dia acap kali berhadapan dengan penghinaan termasuk dikatakan bersedudukan dengan lelaki bukan muhrim di rumahnya di Tangga Batu, Melaka yang didiami bersama lima anaknya. Menerusi video 9 saat yang dimuat…

Hiburan

“Saya je ke rasa macam ni..” Muatnaik gambar dimedia, Neel0fa rasa sesuatu ketika berpantang

Selepas selamat melahirkan cahaya mata pertama berjantina lelaki beberapa minggu lalu, selebriti terkenal iaitu Neelofa kini sedang menjalani tempoh berpantang. Bagaimanapun, posting beliau di Instagram Story tadi telah mengundang perhatian warganet apabila dia seakan-akan meluahkan perasaannya yang kita sedang bercampur-baur. Menerusi hantaran Story tersebut, bekas pengacara MeleTOP itu seolah-olah memberitahu orang ramai, kini dirinya sedang…