Hiburan

“Yang Penting Rezeki Halal” Tak Ada Job Berlakon Lagi, Bapa Zahirah MacwiIson Tak MaIu JuaI Baja

Selepas menceburi dalam bidang perniagaan menjual buah harum manis, pelakon Zainol Macwilson kini beralih kepada penjualan baja.

Menurut bapa kepada Zahirah Macwilson itu dia tidak malu untuk mencari rezeki dengan cara apa sekali pun sejak penggambaran dihentikan ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Salam hari minggu semua! Saya rasa belum terlambat utk saya nak ucapkan ribuan terima kasih sekali lagi pada para pelanggan yang telah sudi melanggan harumanis dengan saya baru-baru ni.

“Sekarang pula dengan PKP, shooting pun dihentikan. Jadi saya beralih ke penjualan baja pula!

“Yang penting, kita cari rezeki yang halal dan tak perlu nak rasa malu atau pun segan! Buat masa ni, khusus untuk warga Perlis saja,” katanya.

Zainol berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut, pelakon veteran itu bergambar dengan baja-baja yang dijual.

Entri berkenaan turut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata memuji usahanya mencari rezeki walaupun apa cara sekalipun.

Antara komen dari Netizen

“Inilah contoh seorg pelakon yan humble dan tak sombong!,”puji salah seorang pengikutnya.

“Betul tu…nak malu apa kan janji halal,” kata salah seorang warga maya.

“Semoga dimurahkan rezeki,” komen salah seorang netizen.

“Tengok dia ni teringat masa kecik2 tahun 90an dia ni selalu jadi hero drama termasuk tv pendidikan

“Alhamdulillah..nak malu apa kan..janji rezeki tu halal..semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik..aamiin.

“Time skrg xyh nak rasa malu asal kan kerja tu halal,, asal ad effort untuk buat sesuatu,, mcm dato vida cakap “usaha” jangan malas

Zainol merupakan pelakon yang popular dari era tahun 90-an dan kini masih melakonkan beberapa drama popular di televisyen.

Sumber : gem pak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *