Semasa

Vide0 : Pengasas Kosmetik TerkenaI SitiJamumall Ceritakan Kr0n0I0gi Detik2 Menc3maskn Trtukar Ank

Kuala Lumpur: Usahawan dalam talian, Siti Suriani Wahiddin atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall dan suaminya berdepan saat mencemaskan.

Ini apabila menyedari bayi mereka yang baru dilahirkan tertukar dengan bayi lain, hari ini.

Kejadian itu dikongsikan beliau melalui satu perkongsian di Facebook (FB) Live bermula 7.40 malam tadi.

Siti Suriani berkata, beliau melahirkan bayi lelaki di sebuah hspital swasta di Shah Alam, awal pagi semalam dan pihak hospital membenarkan beliau serta bayinya pulang ke rumah, hari ini.

Bagaimanapun, beliau menyedari bayi itu bukan anak mereka ketika suaminya yang mahu memotong tanda nama pada kaki bayi itu.

Dia mendapati ia milik wanita lain yang dipercayai turut melahirkan bayi di h.ospital sama.

“Saya gementar dan terkejut selepas melihat tanda nama wanita lain sebagai ibu bayi itu yang diletakkan di kakinya.

Saya tidak pasti bagaimana kejadian tertukar anak ini boleh berlaku.

“Pada tanda nama di kaki bayi itu, tertera nama ibunya dan waktu dilahirkan iaitu 3.02 petang 10 Jun (Khamis) sedangkan saya melahirkan anak pada semalam pada jam 2.30 pagi,” katanya.

Sebaik menyedari perkara itu, Siti Suriani berkata, beliau dan suami terus menghubungi pihak hospital untuk memaklumkan perkara berkenaan.

“Jika suami tidak menyedari nama ibu pada tanda nama itu, sampai bila-bila kami menyangka dia anak kami walaupun terdetik di hati saya wajah bayi ini berbeza,” katanya.

Difahamkan, Siti Suriani melahirkan bayi lelaki kira-kira 2.30 pagi semalam yang juga anak keduanya selepas berkahwin pada April 2019 pada usia 19 tahun.

Menerusi perkongsian FB Live itu, Siti Suriani yang turut dikenali sebagai Siti Pok Pek turut membuat penstriman secara live perjalanan beliau bersama suami dan bapa mentuanya ke h.ospital.

Ini untuk memulangkan semula bayi dalam jagaannya dan mengambil bayinya semula.

Sebaik sampai, suami dan bapa mentuanya bertemu pihak hospital yang kemudian mengesahkan bayi itu tertukar.

Siti Suriani yang menunggu dalam kenderaan sempat dimaklumkan oleh suaminya yang bayi mereka berada di hospital sebelum penstriman live itu terhenti selepas hampir sejam 49 minit bersiaran.

Video rakaman FB Live berkenaan mendapat 1.3 j.uta tontonan dengan 40,000 tanda reaksi, 56,000 komen dan dikongsi 37,000 kali.

Menerusi ruangan komen, kebanyakan netizen memberi semangat kepada Siti Suriani menghadapi detik c.emas itu.

Selain ada yang mencadangkan beliau mengambil tindakan undang-undang ke atas pihak h.ospital kerana cuai.

Selain itu, ada juga memintanya terus berhubung dengan keluarga bayi yang tersa.lah diberikan kepadanya itu kerana beliau sudah menjadi ibu susuan bayi berkenaan.

Mesej Dengan Ibu Yang Tertukar

Malam ni mesej dengan ibu yg bayi kami tertukar..

Anak siti dis.charge tk smpai berapa jam. Baru lahir 2.36am lepastu tghri dh dibawa keluar.

Tk thu la sama ada baby dh ambil inje.ction atau belom.

Ke.sian juga pada puan Diana ni, suami dia bagitahu dah lewat malam ni pun tak boleh tidur teringat kan baby siti putra Aiman Zhafran yang dia dah jaga 2 hari menangis je time nak susu kan anak.

Berdasarkan FB Live terbarunya malam ini, Siti Suriani memaklumkan beliau sudah menemui bayinya itu.

Sumber : HM / lamanmayapw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *