Dunia

PU Mahu R0b0h Rumah Bekas lstri Kerana Didåkwa Dibina Atas Tanah Miliknya

Pada Aidilfitri tahun ini ramai yang berk0ngsi berita gembira termasuklah pendakwah Da’i Farhan yang memuat naik beberapa keping gambar bersama keluarga kecilnya.

Ia seolah-olah memberitahu beliau sudah kembali rujuk dengan bekas isterinya.

Kisah perkahwinan Da’i Farhan sebelum ini telah tuIar di media sosial.

Ini apabila beliau telah berkahwin kali kedua dengan seorang wanita yang dikenali sebagai Dr. Erin.

Kontr0versi rumah tangga seorang lagi PU

Sementara itu, ada pula timbul kontroversi rumah tangga mengenai seorang lagi pendakwah lain baru-baru ini.

Seorang pendakwah PU Raihan atau dikenali sebagai Raihan Husni dilihat memuat baik satu status sedang mencari perkhidmatan bagi membantunya merob0hkan sebuah rumah.

Pernah bermadu, akhirnya dapat minta maaf pada Inta

Status tersebut bagaimanapun turut dik0ngsikan oleh bekas isterinya di ruangan Facebook Ain Qaiyimah.

         

Status berkenaan terbongkar apabila bekas isterinya berkongsi kisah sebenar yang merujuk kepada rumah yang dibina atas nama PU tersebut.

Ain Qaiyimah turut berkongsi beberapa keping gambar rumah dan keadaan isi rumah yang cantik dan indah itu.

Terkilan dengan mudah rumah ini mahu dimusnahkan

Bekas isterinya turut terkilan kerana rumah yang tersimpan kenangan dan dibina menggunakan titik peluhnya sendiri itu dengan mudah mahu dimusnahkan.

Pernah bermadu, akhirnya dapat minta maaf pada Inta

Namun begitu, Ain Qaiyimah turut pasrah dan redha dengan ujian yang menimpa dirinya dan tidak akan menuntut apa-apa mengenainya.

Pernah bermadu, akhirnya dapat minta maaf pada Inta

Ada tak selama ini saya kacau hidup dia

          

“Tapi tu la. Dia memang silap pergi up status nak rob0hkan rumah.

Ada tak selama ni saya kacau hidup dia sehingga dia sendiri up status untuk runt0hkan rumah “batu”.”

“Tu dah macam ug0tan jnayah sbb kes belum bicara di mahkmah. Dia yg mulakan pergi public benda ni.”

Nak sabotaj pada harta orang

“Dia yang dedah dulu. Lepastu saya pulak yang kene, pastu cakap saya yang f!tnah dia?”

“Tu satu jnayah sebab mahkmah belum put0skan. Nak lakukan sab0taj pada harta orang.”

Tak langsung mengaku status tu dia yang buat sendiri

“Dia sendiri up status nak rob0hkan rumah “batu”. Tak ada siapa paksa dia buat status tu.”

“Bila kena srang, dia nak buat report. Maknanya dia secara tak langsung mengaku status ug0tan sab0taj tu dia yg buat sendiri.”

Pernah bermadu, akhirnya dapat minta maaf pada Inta

Selamat beraya dalam lokap

“Dengan kata lain, dia dah masuk prangkap sendiri. Buat ug0tan jnayah utk buat sab0taj pada harta orang boleh kena reman.”

“So bagus la awak buat report. Awak serah diri pada polis. Selamat beraya dlm lokap.”

Hanya dengar sebelah pihak sahaja

“Dan khusus untuk kerabat awak yang tiba2 srang saya kat wall saya, Selama ni awak pernah tanya apa masalah saya?”

“Ada pernah call? Wasap? Or datang rumah? So awak pun hanya dengar sebelah pihak sahaja.”

Awak nak saya tunjuk fail PU kenapa saya moh0n cerai

“Mana tabayyun yg awak belajar? Main terjah wall orang dan buat hu ru ha ra menambahkan lagi api.”

“Awak nak saya tunjuk fail PU kenapa saya moh0n cerai? Saya boleh bagi. Tapi lepas saya bagi, awak kena up di wall supaya semua orang baca. Berani tak.”

Rumah yang hangus dibina atas tanah bekas suami

“Saya telah mendapat satu permintaan daripada seseorang untuk melihat
Rumah yang “Hangus” atas Sebab dibina Di atas tanah bekas Suami.”

“Harini baru saya tergerak hati nak letak. Sebab nak post pun perlu ada kekuatan.”

Saya dah penat naik turun mahkmah

“Saya taknak tuntut apa2 Sebab saya dah penat naik turun mahkmah. Dan dia pun pernah up status untuk runtuhkan rumah Ini.”

“Bagi saya, silakan buat apa sahaja yang dia nak, Mungkin dia tak rasa macam mana susahnya untuk keluarkan duit sampailah tertegaknya rumah Ini dah isinya.”

Mudah-mudah dia nak runt0hkan

“Sebab itu mudah2 dia nak runt0hkan. Bayangkan Kalau dia yg keluar duit untuk rumah Ini? Mau dia simpan rumah Ini untuk keturunannya.”

“Tak apalah, Hari Ini Allah telah uji saya Dengan mengambil harta saya.

Tapi saya yakin tak dapat kat dunia, Allah akan gantikan saya dengan sebuah rumah di syurga nanti.”

Pernah bermadu, akhirnya dapat minta maaf pada Inta

Isteri kalau ada harta cipta sendiri

“Pengajaran, isteri kalau ada harta, cipta harta sendiri.. Sebab kita tak tahu jodoh kita dengan dia sampai bila.”

“Saya sendiri tak sangka jodoh saya sudah habis.”

Apapun kita doakan dan berharap segala kemelut ini dapat diselesaikan dengan sebaik mungkin. InsyaAllah.

Sumber & foto dipetik dari Yoy Network,  Facebook Ain Qaiyimah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *