Semasa

“Masa Muda Dulu MenyesaI Tak?” Rakamn lnfluencer Trkenal Bladap, MaIukan Warga Emas

Di media sosial viral sebuah video memaparkan seorang lelaki dipercayai ahli perniagaan terkenal yang dikatakan bertindak b14dap ketika bertanya tentang kehidupan masa l4mpau seorang lelaki warga emas.

‘G0d send me to help you?’

Foto: Tangkap layar video

Menerusi video pendek itu, ucapan yang disampaikan lelaki ini didakwa kurang sesuai kerana mempertikai masa lalu lelaki warga emas yang berada di hadapannya. Bukan sahaja menjatvhkan air muka warga emas tersebut, cara dia bercakap dengan nada tinggi juga dipertikai netizen.

Umur berapa? Saya tanya betul-betul masa muda dulu menyes4l tak tak buat betul-betul. Masa muda dulu menyes4l tak banyak main banyak tak buat betul-betul malas. Menyes4l tak?

Lelaki itu juga menjelaskan kepada orang ramai bahawa dia merupakan insan terpilih yang telah dihantar oleh Tuhan untuk membantu mereka semua.

Saya nak tanya korang, korang nak masa tua nanti baru menyes4l ke? Pernah tak uols dream one day tak kisahlah you agama apa you pray to God show me the way how I’m going to change my life. Pernah tak?

What if today God send me to you guys. You wish your doa tu Tuhan how to change my life. Today God send me to help you.

Video itu bagaimanapun telah dipad4m di akaun Instagram ahli perniagaan tersebut namun sempat disimpan oleh pengikutnya sebelum viral di media sosial.

Antara komen dari netizen

“Siannya tgk muka pak cik tu. Terbayangkn kalau ayah sndr..tak semua org menyesaI hidup susah. Ntah2 pak cik tu bersyukur je dgn hidup dia. Bersyukur tak jadi kaya, jauh dr sifat riak & tak.bur. Geram btl dgn org kaya yg pandang org susah tu mcm tak berjaya. Kaya tak bermakna berjaya.

“Kesian pakcik tu, sayu …. Xbaik la … Byk cara lg nk motivate org, ni mcm megvtuk … Apa ke hal nya ayat God sent me to help u, kau igt … Kau god father mcm cete omputih… Brand baju pun x semengah, mahal je lebih… Baju pesen sama je aku tgk…. God sent me konon… Puii…

“Kwang ajar…hg ingat hg tua esok hg boleh kaya raya ka…nasib hg belum tentu lagi…rezeki semua AIIah yg Maha Pemberi rezeki…rezeki hg pun AIIah bg pinjam saja…bila2 masa kn tarik balik…bongok..

Sumber : ohbuln

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *