Semasa

“Dia Minta Saya Bantu Ambil Wuduk..” Nurse Kongsi Permintaan Terakhir Allahyarhamah Buat Ramai Sebak

Kem4tian penyanyi terkenal tanah air Allahy4rhamah Siti Sarah Raisuddin disifatkan sebagai kem4tian yang dicemburui oleh semua umah Islam. Kem4tian yang Husnul Khotimah itu adalah dambaan setiap umat islam yang beriman dan bertaqwa padaNya.

Terkini, jurur4wat yang bertugas menjaga arw4h Siti Sarah membongkarkan, rupanya permintaan arw4h yang terakhir kali adalah supaya membantu beliau mengambil wudhuk untuk menunaikan solat subuh, sebelum beliau semakin krit1kal dan ditidurkan di w4d 1CU tersebut.

Selain itu, jurur4wat bertugas turut berkongsi, beliau diminta untuk mengikat rambut beliau kerana arw4h merasa tidak selesa kelihatan selekeh.

Permintaan tersebut ditunaikan penuh dedikasi memandangkan arw4h seorang yang sangat baik hati.

Tidak putus-putus mengucapkan terima kasih kepada jurur4wat yang membantunya.

Tambah jurur4wat yang bernama gelaran Missylia itu juga, arw4h Siti Sarah selalu bertanyakan bacaan paras oks1gen beliau.

Bila jurur4wat memberikan bacaan oksigen beliau, arw4h kelihatan begitu gembira.

Pernah juga beliau menukarkan baju arw4h yang terkena darah disebabkan “br4nula” yang “leaking”.

Netizen juga turut menyuarakan soalan apakah arw4h sempat melihat anaknya yang baru dilahirkan secara emergency c-section, namun menurut jurur4wat yang bertugas tersebut, dia merasakan bahawa arw4h tak sempat pun menatap bayinya, kerana beliau di “intubate” masa pembed4han c-section tersebut.

Sayu hati. Mengingatkan si kecil yang belum pun sempat membuka mata untuk melihat ibu tercinta yang bert4rung ny4wa melahirkannya ke dunia, namun si ibu sudah pun dijemput Illahi. Semoga bayi lelaki arw4h membesar dengan sihat. Dan kepada suaminya Syuib juga, diharapkan tabah dalam mengharungi setiap dugaan.

 

‘Apa You Buat 5 Tahun Dari Sekarang’ – Jawapan Arwah Siti Sarah Seolah Beri ‘Petunjuk’

Viral di media sosial mengenai sebuah rakaman video yang pernah dilakukan oleh arwah Siti Sarah bersama suaminya, Shuib ketika hadir di HotFm awal tahun ini. Dalam segmen #ApaYouBuatKalau : Shuib x Siti Sarah itu arwah dipercayai telah memberi petunjuk bahawa dia akan pergi buat selama-lamanya.Dah tgk semalam, sedih gak dgr perancangan baby dan masa akan dtg dia..anyway pasangan bahagia.. Moga syurga buatmu arwah siti sarah..

Sepatutnya i dah berada di tempat itu

Menerusi rakaman video berdurasi 13:03 saat itu, pasangan suami isteri tersebut perlu menjawab beberapa soalan yang telah disediakan oleh pihak HotFm. Kesemua soalan tersebut akan bermula dengan ‘Apa you nak buat..’. Jika dilihat video berkenaan, arwah Siti Sarah kelihatan gembira menjawab hampir kesemua soalan yang diajukan oleh suaminya itu. Namun begitu, ketika Shuib bertanya mengenai perancangan arwah dalam tempoh lima tahun dari sekarang, wajah arwah Siti Sarah kelihatan berubah dan serius.

I nak plan untuk Uwais. So, 5 tahun dari sekarang sepatutnya i dah berada di tempat itu. Itu apa yang i dah plan. I tak boleh bagitahu apa dia. Sebagai isteri, ada anak lagi satu ke? I nak tapi i takut. Yang kena nanti aku, yang sakit tu siapa. Walau u ada sebelah i.

Menurut arwah, dia sudah merancang sesuatu untuk anak sulungnya. Pada masa yang sama, arwah sepatutnya sudah berada di suatu tempat. Namun begitu, arwah tidak boleh memberitahu mengenai perancangannya secara lebih teliti. Sebagai isteri, arwah juga mahukan seorang lagi anak. Arwah juga meluahkan rasa takut untuk bersalin kerana kesakitan tersebut akan dirasai sendiri oleh seorang isteri yang hendak bersalin meskipun, suami berada di sisi.

Beruntung dapat Shuib

Arwah Siti Sarah turut memberitahu dia merupakan wanita yang paling beruntung apabila mempunyai suami seperti Shuib. Di akhir video, Shuib meminta isterinya untuk menyanyikan lagu ‘Terakhir Buat Teman’ sebab lagu itu sangat best dan sesuatu.

Siti Sarah tinggi budi pekerti, penuh kesetiaan

Sebagai antara individu terawal menaikkan nama Allahyarham Siti Sarah, komposer terkenal Ajai, 46, menyifatkan penyanyi itu cukup tinggi budi pekertinya.

Ajai atau nama sebenarnya Mohd Faizal Maas berkata peluang bekerja dengan penyanyi berbakat luar biasa itu akan dikenangnya sampai bila-bila dan sungguh bermakna.

Dia juga akan sentiasa mengagumi keperibadian Siti Sarah sebagai seorang insan yang cukup mulia. Bahkan, tidak sangka lagu Semakin Benci Semakin Cinta menjadi karya terakhir nukilannya untuk dinyanyikan

Sumber: H0tFm / baruviraI

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *