Dunia

Vide0 : Pertama Kali Pergi Starbuck Dan Pesan Ice Blended Tapi Masa Nak Bayar Mereka Terkejvt Tengok Harga

Sekarang ni cuaca panas, kalau waktu panas dapat minum air sejuk untuk basah tekak memang best sangat.

Rasanya semua sudah sedia maklum bahawa minuman di Starbucks bukan macam air minuman gerai tepi jalan dan restoren mamak.

Minuman yang mereka sediakan boleh dikatakan premium dan terutamanya ice blended mereka atau lebih dikenali sebagai frappuchino.

The Best Starbucks Frappuccinos - Top 15 Starbucks Frappuccino Flavors

Jika anda berniat nak menikmati ice blended di Starbuck sila maklum bahawa harga paling rendah untuk secawan ice blended adalah RM16-RM17.

Bermacam macam menu ice blended yang boleh anda rasa di Starbucks. Tidak dinafikan memang rasa dia sedap tapi tak boleh la minum hari hari.

Satu video yang dimuatnaik di Tiktok oleh gadis bernama Erin menjadi tular. Video tersebut menunjukkan dia dan kawan pergi ke Starbucks untuk membeli ice blended.

Ketika sedang membuat pesanan, dia meminta barista (pelayan) situ untuk tambah 1 bahan di ice blended Java Chip.

Menurut Erin, barista tersebut telah menyebut beberapa bahan untuk dicampur dan Erin hanya angguk setuju tanpa tahu berapa yang akan dicas.

Alangkah terkejutnya mereka bila nak bayar minuman tersebut harga secawan ice blended hampir mencecah RM35.

Memang ada custom order untuk ice blended di Starbuck tetapi semua patut tahu setiap bahan yang mereka campur akan ditambah harga.

Klik untuk videonya

KOMEN NETIZEN:

“Pdan ngn muka kau….dh dia tnya tu yg kau dok srh letak tu kenapa…ckp ja x mau snng abis cita”

“Yang korg pun memggedik dok tambah itu ini pe hal..da tau first time masuk ko order je lah ape yg terpampang kt menu tu..adoy….”

“Siapa budak2 ni? Nak treat both of them Starbucks. Pls pm me! They are so cute! Serious ni”

Harga Starbucks Malaysia

Seperti yang kita ketahui, salah satu minuman kegemaran rakyat Malaysia adalah kopi.

Minuman yang terkenal ini dengan rasa yang pahit dan dengan rasa manis yang sedikit dipercayai meningkatkan kepekatan dan dapat menghilangkan rasa mengantuk apabila kita akan melakukan semua aktiviti malam.

Kopi adalah sejenis minuman yang dihasilkan dari biji kopi yang telah mengalir melalui beberapa proses terlebih dahulu sebelum ia menjadi serbuk.

Walaupun terdengar sangat mudah sekarang kopi telah menjadi salah satu komoditi di dunia yang telah ditanam oleh lebih dari 50 negara.

Kopi itu sendiri mempunyai dua jenis pokok kopi yang umumnya dikenali, iaitu Arabica Coffee (Coffea arabica) dan Robusta Coffee (Coffea canephora).

Pemprosesan biji kopi yang betul akan menghasilkan kopi yang sangat baik, dan oleh itu setiap proses memerlukan tahap suhu yang berbeza.

Walaupun sekarang terdapat pelbagai jenis kopi segera dengan pelbagai rasa yang tersebar di berbagai kedai kopi, kopi hitam adalah kopi yang sangat popular dengan semua orang.

Starbucks menawarkan pelbagai menu yang menggoda, tetapi kadang-kadang menu dan senarai harga yang berbeza boleh mengelirukan pelanggan.

Oleh itu, artikel ini akan membantu meringkaskan pelbagai dan harga menu Starbucks terkini, mengikut kategori jenis minuman.

Menu kafe yang bermula di Seattle, Amerika Syarikat pada dasarnya dibahagikan kepada 5 kategori. Setiap minuman biasanya ditawarkan dalam 3 saiz: tall (kecil), grande (sederhana), dan venti (besar).

Kualiti kopi dari Strabucks tidak perlu diragui, hanya datang dan cuba beberapa produk kopi dari Strabucks.

Kini Starbucks tidak hanya memberi tumpuan kepada pengeluaran kopi diproses, minuman panas dan sejuk, biji kopi, salad, sandwic, pastri manis dan makanan ringan.

Bagi Anda penarik kopi, ia tidak menyakitkan jika Anda merasakan pelbagai jenis kopi di Starbucks.

Dengan perkhidmatan dan kualiti yang sangat baik, pelbagai citarasa kopi yang diproses yang pasti sangat lazat dari Starbucks juga akan menambah senarai kedai kopi kegemaran Anda.

Harga Starbucks Malaysia

Harga Menu Starbucks Malaysia

Kami mengambil harga ini (RM) dari Starbucks Johor. Harga menu di lokasi Starbucks lain boleh berbeza tetapi tidak terlalu jauh. Harga boleh berubah tanpa notis.

Sumber :AwatttSyeikhh Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *