Hiburan

“Nak Istri Pakai Tudung Tapi Tangan Dia Duk Add Bini Orang Kat Ig” Zarina AnjouIie

Perkongsian terbaru pelakon, Zarina AnjouIie di Instagram beliau berhubung masalah melibatkan hal rumahtangga menarik perhatian ramai.

Apatah lagi dengan dirinya baru sahaja bercrai minggu lalu, ramai pengikut Zarina terutama golongan wanita bersetuju dengan apa yang diperkatakan pelakon Anak Pontia-nak itu.

” Lagi satu masalah dengan laki ini dia nak isteri pakai tudung, tapi suaminya sendiri tak solat.

” Nak isteri pakai tudung tangannya dok add add bini orang kat Instagram.

” Haa ini semua contoh la yang kenalan-kenalan saya kongsi, macam-macam cerita diorang share dan seram dengar.

Tiada kena mengena dengan bekas suami Zarina

Bagaimanapun, dalam masa sama Zarina turut menjelaskan apa yang beliau kongsi itu tidak ada kena mengena dengannya atau dengan kisah percraiannya sebelum ini.

Tambah Zarina, semua bekas suami dia baik-baik saja.

” Tak ada kena dengan aku pun, ex2 (bekas-bekas suami) aku baik-baik cuma ye la takde jodoh. Lain orang lain pengalaman, tapi tak semua ada juga Anju dengar yang jaga isteri dengan baik.

” Pastu bila dah crai si isteri jugak kena chop j4hat, macam biasa la.. Salam dan selamat pagi.

” Take note: bukan semua, tapi dalam 10 insyaAllah 4 tu tak lari laa,” tulis Zarina.

Sementara itu, merujuk kepada artikel yang dikongsikan oleh Zarina itu sebenarnya adalah perkongsian seorang individu di Facebook yang telah meraih 2.5k ‘shares’.

Individu itu menulis tentang kebahagiaan rumahtangga yang menuntut tanggungjawab besar seorang suami.

” Nak isteri yang solehah, tapi diri sendiri tak diajar dan dibentuk menjadi soleh…Maka nanti, apabila berkahwin, adakah segalanya yang baik itu perlu datang dr isteri sahaja…?

” Isteri kena taat, isteri kena patuh, isteri nk kluar kena mintak izin, isteri kena tunaikan tanggungjawab, isteri kena layan suami…bagaimana pula dgn suami?

” Ini yang menjadi punca masalah segelintir pasangan pd hari ini…

” Isteri dah buat segala tanggungjawab dia, isteri dah tunai segala kewajipan dia, isteri layan suami elok2, isteri buat serba serbi tip top and end up, masih ada isteri yang tidak diberi dgn nafkah wajib dan layanan setimpal dari suami…

” Yang berusaha ke arah solehah tu, isteri…yang xnak buat dosa tu, isteri…yg buat terbaik utk hubungan tu, isteri…

” Terhenti usaha isteri utk menjadi solehah bila dpt suami yang selalu menguji…

” Pokok pangkalnya, dalam mengharapkan untuk dapat seorang isteri yang solehah, kita patut usaha menjadi soleh…kita patut solat tanpa perlu disuruh atau diingatkan…

” Kita patut bg nafkah tanpa perlu diminta atau dituntut…kita patut tunai tanggungjawab dan kewajipan kita sebagai seorang suami bilamana seorang isteri tu juga menunaikan tanggungjawab dan kewajipan dia…

” Suami itu pemimpin, suami akan ditanya utk setiap apa yang dipimpinnya…kita pimpin anak-anak kita, isteri kita…

” Untuk memimpin mereka, kita perlu faham tuntutan agama…agama tak menuntut hanya isteri yang perlu jadi solehah utk masuk syurga…

” Suami juga perlu jadi soleh utk masuk ke dlm Syurga…” tulisnya.

‘Aku tak lapar ja.ntanlah’- Zarina Anjoulie

“Aku tak lapar jantan, aku gembira dengan hidup aku dengan keluarga aku,” kata pelakon sensasi Zarina Anjoulie, 34, mengenai tindakan beberapa remaja lelaki yang mahu menjadikannya sebagai ‘sugar mummy’ selepas dia kembali bergelar ibu tunggal, baru-baru ini.

Zarina atau nama sebenarnya Zarina Anjoulie Lavocah Mohd Fahizul menerusi Instagram Story mendakwa dia menerima mesej peribadi (DM) daripada beberapa remaja yang menyatakan hasrat mereka itu.

“Ada beberapa budak muda mesej Instagram saya dengan harapan nak saya jadi ‘sugar mummy’? ‘Like seriously’?” katanya.

Menurutnya, mereka memberikannya gambar dan memaklumkan mahu mengenali serta ‘mengg.atal’ dengannya.

“Mana ibu bapa awak? Suruh mereka tanggung awak dulu ya. Saya bukan emak awak dan awak bukan anak saya untuk saya tanggung.

“Saya tak faham dengan budak-budak zaman sekarang yang malas nak kerja dan selalu cari jalan mudah untuk hidup senang,” katanya.

Sebagai wanita yang sudah melalui dua episod perkahwinan, Zarina yang bakal membintangi filem Hantu Kuat Ketawa arahan Mawi mengakui tidak terdesak dalam hidupnya.

“Hanya tiga lelaki dalam hidup saya berhak mendapat duit saya iaitu ayah, adik dan anak saya. Itu sahaja,” katanya.

Baru-baru ini, Zarina bercer4i dengan Eilyas Azhar yang dikahwini pada 17 Julai tahun lalu.

Sebelum itu, dia pernah mendirikan rumah tangga dengan jejaka dari Brunei pada 2015, namun bercer4i pada Disember 2016.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan anak lelaki, Awangku Gabriel Martin Ezra.

Sumber:IG Zarina dan Firdaus Shakirin

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *