Semasa

“Jumpa Caprice Di Mesir Bincang Isu ViraI,” LeIaki Ini Ceritakan Apa Yang Berlaku Sebenarnya

APA sudah jadi dengan dua tokoh dan idola rakyat Malaysia, personaliti dakwah Ebit Lew dan penyanyi rap Caprice apabila secara tiba-tiba hubungan mereka menjadi dingin.

Kekusutan antara mereka mula disedari selepas Caprice atau Ariz Ramli, 33, berkongsi mesej panjang lebar yang dihantarnya bagi menegur perilaku Ebit ketika dalam misi kemanusiaan di G4za baru-baru ini.

Menurut Caprice tindakan Ebit menggunakan kank-kank maIang di bumi Palestin sebagai bahan kandungan media sosial adalah sesuatu yang tidak wajar.

“Salam ustaz, minta maaf tapi Caprice dah simpan rasa ni dekat satu minggu dah, Caprice rasa kena tegur ustaz depan-depan dulu.

Ebit memberikan mainan kepada kank-kank ketika berkunjung ke perkampungan mereka di G4za.

“Ada beberapa pihak yang tak senang tengok gambar-gambar ustaz yang hanya highlight orang dan bvdak miskin.

“Caprice bagi contoh bvdak ni kena ambil gambar dua kali terima mainan. Apabila orang Palestin tanya kenapa ustaz yang famous di Malaysia buat macam ni, Caprice pun tak tahu macam mana nak jawab,” katanya menerusi mesej yang dipercayai dihantar ke aplikasi WhatsApp Ebit.

Perkongsian Caprice di Instastory miliknya.

Namun d4kwa Caprice mesej teguran berkenaan tidak dilayan pendakwah bebas yang terkenal dengan pelbagai misi bantuan itu.

Budak miskin yang sama terima mainan sama tapi kena pose untuk kamera dua kali.

Menerusi siri perkongsian di Instastory, Caprice turut berkongsi foto Ebit bersama seorang kank-kank yang diberikan mainan dalam dua sudut yang berbeza.

Difahamkan foto berkenaan menimbulkan rasa kurang senang beberapa pihak di PaIestin.

“Caprice adalah penyokong nombor satu ustaz selama ni, fasal mainan tu kecoh selepas orang G4za tanya tentang hal berkenaan.

“Bvdak miskin yang sama terima mainan sama tapi kena pose untuk kamera dua kali.

Keadaan di sesi live Caprice ternyata menjadi hangat apabila Redha Zaini memberitahu bahawa penyanyi rap tersebut tidak boleh dibawa berbincang.

Jelas Redha, hal yang berlaku boleh dibincang secara baik dan tidak perlu diceritakan kepada umum.

Bagi menjernihkan keadaan pada masa itu, Redha dipercayai meninggalkan sesi live tersebut dan membuat satu lagi sesi live yang baru bersama team Ustaz Ebit Lew iaitu saudara Arieff.

Isu dia kecil ja pasal gambar dan dia kaitkan dengan p0litik jijiik pula. Aku tak idola siapa pun. Aku just nak luah cerita. Dia dah koyak tu. Caprice dah tak selamat tu.

Dia petik nama orang-orang dekat Malaysia. Dia burukkan nama Ustaz Ebit Lew juga. Itu sebab ustaz tak nak berurusan dengan mereka. Kau cakap Arab pun tak boleh. You datang nak sijil ka nak sumbang?

Dia call tanya semua dapat sijil atau tak. Lepas tu dia tanya amaun semua masa misi tersebut. Lepas daripada itu dia mengeluarkan kata kesat. Benda jadi isu bila dia cakap f*ck u dekat team Ustaz Ebit Lew.

Kau nak gaduh pasal gambar. Dia kurang ajar. Dia nak mention dia bukan cap ayam. Perlu ka nak buruk nama macam tu. Benda boleh bincang.

Penyakit tu team dia pun kata caprice koyak. Siapa yang tembak dulu. Dia mental koyak. Dia nak balik Malaysia, ada orang tak bagi dia balik Malaysia.I minta maaf.

Menerusi live Redha, dia menceritakan serba sedikit mengenai kisah yang berlaku semasa dirinya berjumpa dengan Caprice. Sebagai seorang muslim, Redha terkejvt apabila Caprice didakwa mengeluarkan kata kesat semasa mereka sedang berbincang dan berada di dalam masjid.

Ujar Redha, Caprice perlu faham mengenai isu yang berlaku dengan sebaiknya dan tidak perlu memburukkan nama mana-mana pihak. Mengenai dakwaan Caprice tidak boleh balik ke Malaysia, Arieff tidak menjelaskan hal tersebut secara terperinci dan tidak memetik nama mana-mana individu. Terbaru, selepas sesi live tersebut, Instagram Redha dipercayai terus kena suspend.

Caprice juga ada berkongsi perbualan wassap yang mendedahkan Ustaz Ebit Lew terpaksa melutut dan mencium kaki menteri luar negeri selepas kec0h UEL mengambil gambar ketika memberi hadiah mainan kepada anak-anak miskin

Menurut Caprice lagi, Ebit Lew telah menghadapi masalah ketika berada di gaza

Berdasarkan dakwaan Caprice ini, seolah-olah ia bercanggah kerana Ustaz Ebit menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan dari kerajaan PaIestin

Sumber : 0hbuIan / kec0hape

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *