Dunia

“Allahuakbar, Aku Dah Kata” Rakaman Detik Detik Kereta Eksiden Produa Dgn Wira

Mutakhir kini malaysia dil.anda begitu banyak i.su sosial dan nasional. Hal ini membuatkan corak komunikasi dan tingkah laku sosial rakyat Malaysia juga berubah. Istilah membawang yang dahulunya tiada sekarang timbul bagai cendawan.

Perubahan landskap komunikasi yang meliputi pelbagai platform media sosial seperti Facebook, Telegram, Pinterest, Twitter dan sebagainya menyebabkan tabiat membawang s.ukar dibendung.

Istilah membawang dikatakan membawa maksud berg.osip, meng.umpat atau satu perb.uatan memperkatakan tentang orang lain.

Seperti yang tular di media sosial baru baru ini satu kej.adian kem.alangan jalan raya dirakam oleh dascham individu ini, tapi apa yang menarik perhatian netizen ialah sesi membawang sesama mereka sebelum serta selepas keja.dian.

Mana Aku Tahu Dia Yang Bawa

Klik untuk videonya..

Reaksi Orang Ramai

J.erit hoi bukan main kuat tapi tingkap kereta tak turunkan pun. Yg mer.ana telinga seat sebelah.

Sesi acik bawang pre dan post ac.cident. Tapi b.ahaya betulla kereta tu bawak, ada lesen ke takde Nasib baik wira tak terg.olek.

Itulah gunanya deshkem, Dia berdua cakap, kita yg dengar. Rasanya apa pun tak masuk dlm m.emori masa dua2 bercakap. dia punya hoy boleh terbalik kereta tadi tu, nasib baik cermin tak buka.

Akak ni kalau perjalanan dari KL pi Penang boleh buat 1 jilid buku dewan bahasa dan pustaka dah.

Aduyaiiii..Nak tergelak dgr ayat..’Ko hon-hon pintu(tingkap) x buka. Kesimpulannyer..org luar x dgr pepe tp ggendang tlinga dorg gak yg pekak/trkjut dgr j.eritan kuat dorg tu.

Hahahaha meriahh kenduri ramai masak adik beradik alhamdulillah mcm best je bunyi .. Tp makcik .. yg exident kelisa ngn wira .. nape jauh sngt sampai ke Viva membawang hahahaha.

Sumber : Om

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *