Keluarga

7 Tahun Bercinta, Tahu-Tahu Kekasih Tunang Dengan Lelaki Lain! Alasan Balik Kampung Rupanya

Setiap pasangan yang bercinta sudah pastinya akan mengalami pelbagai dugaan yang perlu ditempuhi bersama. Namun, lain pula yang terjadi apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai Angah Jea, di Facebook, meluahkan rasa sedih apabila dia dit1pu oleh pasangannya sendiri setelah hamp1r tujuh tahun berkenalan.

Lagi menyedihkan apabila perempuan tersebut sudahpun bertunang dengan lelaki lain!

Subahanallah… Allahhuakbar..Tuh4n nak tunjuk yang selama 7 tahun aku bersama dia ni aku ditipu… Aku betol-betol tak sangka begini pengakhiran cerita aku dengan dia..Tiba-tiba pagi ni dapat gambar ni semua…

sanggup kau tipu aku selama 7 tahun aku sayang kau … dan aku bukannya sayang main-main, aku boleh buat apa pon untuk kau, aku dah banyak kali ajak nikah ajak kawin. S1a-s1a aku bela kau selama 7 tahun sama-sama dengan aku.

Kenapa perlu sor0k-sor0k sedangkan kau dah tunang dengan budak tu tapi kau masih pura-pura tak ada apa-apa jadi..

Tapi kau pura-pura masih bersama dengan aku sampai sekarang, betul-betul aku kena t1pu hidup-hidup. Per1tnya jaga dan mencintai jodoh jodoh org selama 7 tahun ..

Jelas lelaki itu, dia sudahpun bersama wanita itu hampir tujuh tahun, sepanjang perkenalan mereka dia sudah beberapa kali mengajak wanita itu untuk berkahwin namun pelbagai alasan yang diberikan.

Segala persoalannya terjawab apabila dia ‘terjumpa’ beberapa keping foto wanita tersebut bersama lelaki, ditambah pula dengan fotonya bertunangnya.

Baru harini aku dapat tau yang dia dah kenal dengan lelaki tu dari 2019, tapi aku tak tau dia kenal dari mana, apa semua sebab aku bukan jenis nak sekat kebebasan dia,

tapi tak tau plak dalam masa 2019-2021 ni banyak kali dia keluar rumah dating dengan lelaki tu. Segalanya terjawab apabila adik aku menghantar gambar awek aku dah bertunang siap pakai baju pengantin, 3 keping gambar yang dia dah post kt Instagram.

Jelasnya lagi, bakal isterinya itu sudah mengenali lelaki itu sejak tahun 2019, namun dia ketika ita hanya bersangka baik dan menganggap mereka berdua hanyalah sekadar kawan biasa.

Namun, segala t1pu helah wanita itu terb0ngkar apabila adiknya menunjukkan gambar wanita itu sedang bertunang, siap bergambar bersama tunangnya lagi.

Jelasnya lagi, dia sudahpun menghubungi dan mendapatkan keterangan daripada wanita tersebut, dan wanita itu telah mengaku telahpun bertunang dan meminta maaf kepadanya.

Tidak berakhir di situ, lelaki itu juga sempat berjanji tidak akan lagi menganggu wanita itu yang kini sudahpun menjadi milik orang lain.

New year haritu dia cakap nak balik kampung dari Khamis sampai Isnin, 4 hari. So bermakna kalau nak ikutkan harini 4/1 dia balik KL dekat aku balik. Aku sebenarnya ada plan nak ajak dia jalan-jalan/bercuti.

Tapi tak dapatlah sebab dia nak balik kampung 4 hari, Isnin dia balik KL dah, start kerja balik hari selasa. So masa hari sabtu 2/1 masa dia kat kampung aku saja-saja Whatsaap dia…

aku k1as-k1as…aku cakap kat dia “tengok status kawan-kawan lain semua keluar jalan-jalan bercuti sana sini new year”, tapi aku ni terpervk je kt rumah sebab dia balik kampung,  so dia cakap takpelah lah nanti hari minggu depan kita keluar…

Kisah pertunangan, itu bermula apabila teman wanitanya memberikan alasan ingin pulang ke kampung bersempena cuti tahun baru dan ingat melawat ibunya.

Pada mulanya, dia sudah merancang untuk pergi bercuti bersama teman wanitanya, namun segala perancangan itu terpaksa dibatalkan berikutan wanita itu sudah pulang ke kampung.

Wanita tersebut juga sempat memberikan ‘janji’ p4lsu akan meluangkan masa bersama lelaki itu sebaik sahaja tiba di Kuala Lumpur.

Namun, janji tinggal janji apabila wanita itu sudahpun bertunang dengan lelaki lain.

Walaupun pahit nak mam*** aku tetap kena terima, Allah dah aturkan semua untuk aku… Perancangan Allah adalah perancangan yang terbaik.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Angah Jea /  Pen merah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *